Më 30 shtator u zhvillua beteja e Qafë Thanës, në mes të forcave të Ballit Kombëtar të komanduara nga Jani Dilo, i dërguar i Komitetit Qëndror të Ballit Kombëtar në qarkun e Korçës dhe komandantit Abdulla Alarupi kundër autokolonës gjermane. U vranë dhe u plagosën rreth 100 ushtarë gjermanë dhe mbi 20 makina u shkatërruan.

Leave a Comment